Langer consult

 

15-minutenconsult in Beverwijk

De praktijkmanager regelt alle praktische zaken in de praktijk, stuurt de assistentes aan, regelt de waarneming en zorgt ervoor dat iedereen prettig werkt. In combinatie met een consult van 15 minuten, zit huisarts Mariëtte Willems veel rustiger in het spreekuur en heeft ze tijd om de patiënt te vragen hoe het gaat.

Lees verder

15-minutenconsult in Munstergeleen

Om de consulttijd te kunnen verlengen naar 15 minuten, heeft de praktijk van huisarts Roel Smeijsters een vaste waarnemer aangetrokken en de werktijd van de praktijkondersteuner uitgebreid. Daarnaast werken ze nauw samen met de gemeente, thuiszorg, vrijwilligers en maatschappelijk werk. 

Lees verder

Acute zorg en ANW-zorg

15-minutenconsult in Oldenzaal

Huisarts Frank Greeven en zijn team pakken het op meerdere fronten anders aan: ze werken met een 15-minutenspreekuur, een physician assistant neemt taken over van de huisarts en doktersassistenten doen de wondverzorging.

Lees verder

Pilot Krachtige Basiszorg in Amsterdam 

Samen met een aantal huisartsenpraktijken in andere grote steden, doet de huisartsenpraktijk van Wouter van Weers mee aan de pilot Krachtige Basiszorg. De praktijk heeft ruimte gekregen voor de inzet van extra personeel, waardoor langere consulten mogelijk zijn. 

Lees verder

Pilot langer consult in Afferden

Verlengde consulten in combinatie met een andere werkwijze, 0,4 fte extra voor de inzet van een huisarts en per patiënt een vast bedrag per kwartaal. Het resultaat? Er wordt 15 procent minder medicatie voorgeschreven en 25 procent minder vaak doorverwezen.

Lees verder

Pilot langer consult in regio Gorinchem

De huisartsenpraktijk van Vincent Coenen doet mee aan een pilot waarbij VGZ betaalt voor extra formatie. Zijn praktijk kreeg 0,6 fte huisarts erbij, waardoor ze ongeveer 1.800 patiënten per fte huisarts hebben. Het aantal doorverwijzingen daalde met 27 procent.

Lees verder