Efficiënte praktijkvoering

 

Georganiseerde praktijk in Raalte

De praktijkvoering hebben ze in de praktijk van huisarts Lian Deunk steeds beter onder controle. Mede dankzij ideeën opgedaan in een cursus. Het levert werkplezier op en voor kwetsbare ouderen worden dubbele consulten ingepland.

Lees verder

Lean werken in Assen

Het AHA-moment: je beseft dat het efficiënter kan. Telkens wanneer huisarts Ingrid Hummelen ergens tegenaan loopt, denkt ze: zou dit handiger kunnen? LEAN geeft tijd en rust omdat je minder heen en weer loopt, je niet hoeft te zoeken en je geen overbodige dingen doet.

Lees verder

Lean werken in Gorinchem

De administratieve processen zijn beter geregeld in de praktijk van huisarts Kitty Bron. De voorraad is altijd op orde. Verwijsbrieven en herhaalrecepten liggen op tijd klaar.En de welkomstboodschap van het antwoordapparaat meldt dat afspraken alleen voor de lopende week kunnen worden gemaakt.

Lees verder

Lean werken in Maarheeze

Door het toepassen van de LEAN-methode zijn huisarts Manda van de Ven en haar collega’s beter bereikbaar en meer beschikbaar voor patiënten. Alles heeft een vaste plek in de duopraktijk, alles gaat in de juiste volgorde.

Lees verder

Spreekuurondersteuner Huisarts in Hengelo

Twee assistentes in de praktijk hebben de opleiding Spreekuurondersteuner Huisarts (SOH) gevolgd. Zij zorgen nu voor de patiënten met kleine kwalen. Ook is de structuur van de praktijk veranderd, zodat patiënten twee vaste huisartsen krijgen.   

Lees verder